Over Ons

Mannenkoor ‘De Lofzang’

Mannenkoor ‘De Lofzang’ is een christelijk mannenkoor dat kerkelijk verbonden is aan de Gereformeerde Gemeente in Goes. Het koor is in 1968 opgericht en heeft momenteel 48 leden. Op 2 maart 2019 mocht het koor zijn 50-jarig jubileum gedenken.  Ons repertoire bestaat uit Psalmen, Geestelijke- en Vaderlandse liederen. Het koor staat per augustus 2022 o.l.v. dirigent Dinant Struik uit Ouddorp

Voorzitter
Wim Posthuma

Secretaris
David Verschuure

Penningmeester
Frans Sinke

Algemeen
Edwin de Rijder

Ledenadministratie
Gerard Kooijman

Muziekcommissaris
Frederik Spaanderman

Dinant Struik, dirigent

Dirigent van mannenkoor de Lofzang was gedurende lange tijd Ron van Ommen maar per september 2022 neemt Dinant Struik de muzikale leiding voor zijn rekening. Op een speciaal daarvoor belegde avond in juni is op een fijne manier afscheid genomen van Ron en heeft hij “het stokje” letterlijk overgedragen aan Dinant.

Met een brede ervaring van 40 jaar dirigeren van christelijke mannenkoren (oa Dirksland, Ridderkerk, Korendijk, Duiveland) hoopt Dinant zijn krachten te gaan geven aan ons mannenkoor. Ook is hij dirigent van het Ouddorps Mannenkoor, (weer) van het Dirkslands Mannenkoor en het Delta Mannen Ensemble. Als kerkorganist was hij verbonden aan de gereformeerde gemeente van Dirksland en nu vervult hij deze functie in de gereformeerde gemeente van zijn woonplaats Ouddorp.

 

 

 

Martijn Kooijman, organist

Op 7 januari 1984 werd Martijn te Utrecht geboren. Snel daarna verhuisde het gezin Kooijman naar Katwijk. Toen Martijn zes jaar was, kocht zijn vader voor hem een keyboard. Met behulp van cijferakkoorden kon hij hierop spelen. Echter al snel ging hij orgelles nemen bij de oud-kerkorganist de heer Hoek, 80 jaar oud, maar heel bekwaam en een streng leermeester.
Enkele jaren later volgde hij orgelles bij Hendrik-Jan Colijn. Hij werd organist in de schoolklas en op de zondagsschool.  Ook werd hij gevraagd voor de Hervormde evangelisatiediensten. Toen de familie Kooijman verhuisde naar Goes, volgde hij lessen bij Johan Nijsse en Arno van Wijk. Inmiddels begeleidt Martijn alweer een aantal jaren de zondagse erediensten in de Sionkerk te Goes. Daarnaast is Martijn vaste begeleider van het kinderkoor Jong Asaf te Goes.
Per 1 juni 2019 is hij officieel als organist verbonden aan het Mannenkoor “De Lofzang ”te Goes.