Over Ons

Mannenkoor ‘De Lofzang’

Mannenkoor ‘De Lofzang’ is een christelijk mannenkoor dat kerkelijk verbonden is aan de Gereformeerde Gemeente in Goes. Het koor is in 1968 opgericht en heeft momenteel 60 leden. Op 2 maart 2019 mocht het koor zijn 50-jarig jubileum gedenken.   Ons repertoire bestaat uit Psalmen, Geestelijke- en Vaderlandse liederen. Het koor staat sinds 2006 o.l.v. dirigent Ron van Ommen uit Nieuw-Lekkerland.

Voorzitter
Kees Dingemanse

Secretaris
Frederik Spaanderman

Penningmeester
Rinze Pietersma

Adjunct
Ko Overbeeke

Algemeen
Bart Jacobse

Muziekcommissaris
Gerard Verwoerd

Ron van Ommen, dirigent

Ron van Ommen, geboren in 1965 te Rotterdam, volgde reeds op 8-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen aan de Muziekschool in Capelle a/d IJssel. Daarna kreeg hij les van Wim Koen en studeerde verder bij de bekende organist Martin Mans van wie hij literaire- en improvisatie les kreeg.
de Lofzang-150Na vele jaren als organist zijn medewerking te hebben verleend aan zang- en orgelavonden, kreeg hij steeds meer belangstelling om ook de dirigeerstok ter hand te nemen.In 2006 werd hem gevraagd of hij interesse had om leiding te gaan geven aan ons koor. Hier heeft Ron niet lang over na moeten denken. Vanaf 1 maart 2006 hanteert hij de dirigeerstok over ons Mannenkoor. Daarnaast is Ron ook dirigent van het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland en van het jongerenkoor Jedaja te Nieuw-Lekkerland.

Bij Ron staat centraal, dat de tekst die wordt gezongen als een boodschap wordt gebracht. Hij schenkt veel aandacht aan een duidelijke articulatie, zodat de inhoud goed verstaanbaar is voor de luisteraar. Samen met ons koor heeft hij een aantal Cd’s mogen uitbrengen, waarop dat duidelijk merkbaar is.

 

Organist

Op dit moment hebben wij een vacature voor een organist. Martijn Kooijman zal ons koor voorlopig begeleiden.