Over Ons

Mannenkoor ‘De Lofzang’

Mannenkoor ‘De Lofzang’ is een christelijk mannenkoor dat kerkelijk verbonden is aan de Gereformeerde Gemeente in Goes. Het koor is in 1968 opgericht en heeft momenteel 60 leden. In 2013 heeft het koor zijn 45-jarig jubileum mogen herdenken. We hebben bij dit feit stilgestaan tijdens een zangavond in de Sionkerk te Goes, samen met ons gastkoor het “Christelijk Urker Visserskoor Crescendo”. Ons repertoire bestaat uit Psalmen, Geestelijke- en Vaderlandse liederen. Het koor staat sinds 2006 o.l.v. dirigent Ron van Ommen uit Nieuw-Lekkerland. Onze organist is Jos Oreel uit Arnemuiden.

Voorzitter
Kees Dingemanse

Secretaris
Frederik Spaanderman

Penningmeester
Klaas van der Meulen

Adjunct
Rinze Pietersma

Algemeen
Bart Jacobse

Muziekcommissaris
Gerard Verwoerd

Ron van Ommen, dirigent

Ron van Ommen, geboren in 1965 te Rotterdam, volgde reeds op 8-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen aan de Muziekschool in Capelle a/d IJssel. Daarna kreeg hij les van Wim Koen en studeerde verder bij de bekende organist Martin Mans van wie hij literaire- en improvisatie les kreeg.
de Lofzang-150Na vele jaren als organist zijn medewerking te hebben verleend aan zang- en orgelavonden, kreeg hij steeds meer belangstelling om ook de dirigeerstok ter hand te nemen.In 2006 werd hem gevraagd of hij interesse had om leiding te gaan geven aan ons koor. Hier heeft Ron niet lang over na moeten denken. Vanaf 1 maart 2006 hanteert hij de dirigeerstok over ons Mannenkoor. Daarnaast is Ron ook dirigent van het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland en van het jongerenkoor Jedaja te Nieuw-Lekkerland.

Bij Ron staat centraal, dat de tekst die wordt gezongen als een boodschap wordt gebracht. Hij schenkt veel aandacht aan een duidelijke articulatie, zodat de inhoud goed verstaanbaar is voor de luisteraar. Samen met ons koor heeft hij een aantal Cd’s mogen uitbrengen, waarop dat duidelijk merkbaar is.

 

Jos Oreel, organist

Jos Oreel werd in 1973 geboren in het Zeeuwse vissersstadje Arnemuiden.  Zijn eerste lessen ontving hij op 7 jarige leeftijd. Al snel werd zijn talent opgemerkt en begeleidde hij de zang op verschillende kerkelijke verenigingen. Om zichzelf verder te bekwamen in het orgelspel volgde hij vanaf 1991 orgel- en interpretatielessen bij Bram Beekman. Zo heeft hij verschillende keren meegedaan aan orgelconcoursen. In augustus 1995 wafebr2015delofzang-024s hij de 2e prijswinnaar op het Nationaal orgelconcours te Elburg. Sinds 1998 is hij de vaste begeleider van mannenkoor “De Lofzang” te Goes. Omdat het dirigentschap hem interesseerde besloot hij om naast zijn schoolopleiding een koordirectie opleiding te volgen. Deze meerjarige dirigentenopleiding van de SNK werd in Bergen op Zoom gevolgd, waar in juni 1996 het diploma werd gehaald. Zijn leraren waren Hans Smout en Ton van der Valk. Na het behalen van zijn diploma hebben verschillende kinder-, jeugd- mannen- als gemengde koren onder zijn leiding gezongen. Momenteel is hij dirigent van gemengd koor “Con Amore” te Meliskerke. Naast deze vaste functies is hij van verschillende koren in de regio reserve organist/dirigent. Van zijn hand zijn er diverse composities/bewerkingen voor koren en bezettingen verschenen. Ook heeft hij in de loop der jaren aan diverse CD-producties meegewerkt.